Staňte se našimi fanoušky na:

Skopová kýta pečená po anglicku

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Maso opereme,očistíme,osolíme,opepříme a necháme chvíli odležet t.j asi 35-50 minut.Potom maso vložíme na pekáček do horkého másla a zprudka opečeme na všech stranách,přikryjeme a za občasného obracení pečeme dvacet až třicet minut,podle tloušťky masa.Ke konci pečení necháme maso na mírném teple asi třicet minut odpočinout.Pak je potřeme hustě máslem,solí s česnekem a dáme znovu do horké trouby a dopečeme.Když maso pustí po napíchnutí růžovou šťávu,vyjmeme je a nakrájíme ostrým nožem na velké tenké plátky napříč vláknem,trochu šikmo.Zbylou šťávu zředíme vývarem,procedíme a podle potřeby přisolíme.Můžeme taky trochu přichutit třeným,na tuku podušeným česnekem.Maso musí být horké,protože skopový tuk velmi rychle stydne,k masu podáváme osmažené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!