Z vysokého hřbetu odsekneme kotletovou část a marinujeme v zelenině1-2 hodiny.Maso vyjmeme, odstraníme zeleninu, nasekáme kotlety.Maso naklepeme na tenké plátky, na každý položíme mletou hmotu, rozetřeme ji a uděláme kulaté kotlety, které těsně před smažením opepříme, osolíme, poprášíme moukou.Ze zbytků masa z kostí a při krájení připravíme mleté maso, které dochutíme solí, česnekem, mletým pepřem, kmínem, přidáme vejce, hladkou mouku, strouhanku.Rozpustíme a vyškvaříme slaninu, vyjmeme a na tuku po slanině necháme zčervenat a opéct kotlety dozlatova, tak aby maso bylo uvnitř růžové, asi 4 minuty.Kotleta má být šťavnatá, kyprá, uvnitř růžová, nedosmažená. Podáváme je ihned po upečení přelité šťávou ze smažení. Ke kotletám podáváme smažené brambory, krokety a zeleninové saláty.