Skopový hřbet přesekneme po hřbetní kosti na půlky, odsekneme postranní kosti a nasekáme kotlety (2 kusy na porci). Z kotlet odstraníme lůj a blány, kotlety nařízneme po obvodech asi na třech místech, jemně je naklepeme, potřeme olejem, opepříme a necháme v misce odležet několik hodin. Před přípravou je vyjmeme, osušíme a potřeme olejem. Slaninu nakrájíme na hranolky, rozškvaříme je na lžíci oleje, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, na tenká kolečka nakrájenou klobásu a osmažíme je. Pak přidáme rozetřený česnek. Kotlety vložíme na rošt potřený olejem a grilujeme asi 5 minut, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme 4-5 minut, až změknou. Osolíme je, přeložíme na talíře, poklademe klobásovou směsí a hned podáváme. Vhodná příloha jsou bramborové krokety a zeleninový salát.