Staňte se našimi fanoušky na:

Skopové maso dušené v rajských jablíčkách

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso očistíme a naložíme do marinády ze zeleniny na 1-2 dny.Pak ho vyjmeme, očistíme od zeleniny a prošpikujeme proužky slaniny, posypeme paprikou, potřeme česnekem se solí a poprášíme moukou.Zbylou slaninu vyškvaříme, vyjmeme a na tuku osmažíme maso ze všech stran.Maso vložíme do kastrolu, přidáme k němu tuk a slaninu, nakrájenou cibuli, ostatní přísady a vodu a dusíme asi 2 hodiny, do změknutí pod pokličkou.Rajčata nakrájíme na kousky a přidáme je k masu.Měkké maso vyjmeme, šťávu prolisujeme, zahustíme smetanou a moukou, povaříme a osolíme a osladíme.Maso v této omáčce prohřejeme.Před podáváním maso nakrájíme na porce a polijeme omáčkou. Skopové maso dušené v rajských jablíčkách můžeme připravovat i bez smetany. K masu podáváme noky, makarony nebo vařené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!