Staňte se našimi fanoušky na:

Skopové řízky na víně

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Skopovou kýtu odblaníme, přes vlákna nakrájíme na řízky, které po obvodech nařízneme na několika místech, jemně je naklepeme a opepříme. Vložíme je do misky, pokapeme olejem a lžící vína a necháme v chladničce několik hodin proležet. Před přípravou je vyjmeme, osušíme a potřeme olejem. Na troše oleje podusíme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme kapii nakrájenou na nudličky, žampiony nakrájené na plátky a osmahneme je. Zalijeme je vínem, kečupem a šťávou, které pustilo maso při odležení, přidáme máslo a vše podusíme. Řízky vložíme na rošt potřený olejem a grilujeme asi 5 minut, pak je obrátíme, potřeme opět olejem a grilujeme 4-5 minut. V kontaktním grilu je grilujeme při vysokém záhřevu 1 1/2-2 minuty. Řízky osolíme, na talířích poklademe připravenou směsí a podáváme hodně horké. Vhodná příloha je rýže promíchaná s hráškem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!