Tvarohovo-povidlové řezy
45
13
9
Rýži propláchneme a zalijeme mlékem. Přidáme celou skořici a vaříme, dokud rýže nezačne měknout. Poté zalijeme smetanou a necháme dojít pod pokličkou. Občas promícháme, aby se rýže nepřipálila. Skořici nakonec odstraníme. Hotovou rýži necháme lehce vychladnout. Do měkké rýže vmícháme všechen cukr, pokrájené banány a také měkké nabobtnalé rozinky. Aby byly rozinky opravdu měkké, je vhodné namočit je raději už den předem. V hrnečku s nepřilnavým povrchem rozpustíme čokoládu společně s máslem a mlékem. Dezert podáváme v miskách, do kterých vrstvíme jednotlivé suroviny. Nejprve připravenou rýži, pak čokoládovou polevu a nakonec přidáme kolečka banánu na ozdobu.