Staňte se našimi fanoušky na:

Skořicová rýže

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rýži propláchneme a zalijeme mlékem. Přidáme celou skořici a vaříme, dokud rýže nezačne měknout. Poté zalijeme smetanou a necháme dojít pod pokličkou. Občas promícháme, aby se rýže nepřipálila. Skořici nakonec odstraníme. Hotovou rýži necháme lehce vychladnout. Do měkké rýže vmícháme všechen cukr, pokrájené banány a také měkké nabobtnalé rozinky. Aby byly rozinky opravdu měkké, je vhodné namočit je raději už den předem. V hrnečku s nepřilnavým povrchem rozpustíme čokoládu společně s máslem a mlékem. Dezert podáváme v miskách, do kterých vrstvíme jednotlivé suroviny. Nejprve připravenou rýži, pak čokoládovou polevu a nakonec přidáme kolečka banánu na ozdobu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!