Mandle vložíme do kastrůlku, zalijeme je vodou a necháme přejít varem. Až voda trochu zchladne, odstraníme z mandlí slupku, osušíme je a jemně nastrouháme.
Na vál nasypeme prosátou hladkou mouku, přidáme umleté mandle, cukr moučku, změklé máslo nebo jiný tuk vhodný na pečení (například heru), dva žloutky, mletou skořici a nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citronu.
Rukama vše dobře propracujeme a spojíme do vláčného těsta, které pak zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu odpočinout. Těsto vyjmeme z lednice, odstraníme fólii a vyválíme na pomoučeném vále na stejnoměrný podlouhlý váleček. Ukrajujeme menší stejně velké kousky, ze kterých uválíme pravidelné rohlíčky. Rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem a zvolna upečeme v mírně předehřáté troubě dozlatova.