Prvně vypracujeme kynuté těsto: mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek a dáme do něj cukr, sůl a citronovou kůru, vejce rozšleháme s trochou mléka a nalijeme po okraji mouky. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce, nalijeme na mouku, zpracujeme ve vláčné těsto a necháme 30 min odstát v teple. Nakynuté těsto znovu zpracujeme a necháme odstát dalších 15 min. Poté ho válečkem rozválíme na placku, kterou nařežeme na čtverce. Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Jednu půlku vezmeme, položíme na těstový čtverec, pocukrujeme ji, do těsta ji zabalíme (rohy těsta přetáhneme přes švestku na kříž) a dáme smažit na rozpálený olej. Smažíme po všech stranách na mírném ohni, aby se těsto usmažilo i uvnitř. Právě horké usmažené koblížky obalíme v skořicovém cukru (moučkový cukr smíchaný se skořicí) Všechny hotové skořicové koblížky jsem skládala na plech.