Staňte se našimi fanoušky na:

Škvarkové pagáčky

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze všeho nejdříve si vezmeme vál, na kterém promísíme mouku, nasekané nebo umleté škvarky, žloutky, smetanu a víno. Nakonec těsto zaděláme s vykynutým kváskem z droždí a mléka. Potom necháme nějakou chvíli těsto nakynout, rozválíme a poskládáme na menší čtverec a necháme asi tak 20 min. odpočinout. Ještě jednou ho pak rozválíme, poskládáme a necháme znovu odpočinout. Těsto rozválíme asi tak na 1cm silný plát a formičkou nebo skleničkou vykrajujeme kulaté placičky, na jejich vrchu uděláme mřížku. Škvarkové pagáčky rozložíme na plech a necháme ještě nějakou dobu vykynout. Ve finále potřeme placičky vejcem a vložíme do předem rozehřáté trouby. Pečeme dorůžova. Dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana 9|1. dubna 2015
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!