Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Ze všeho nejdříve si vezmeme vál, na kterém promísíme mouku, nasekané nebo umleté škvarky, žloutky, smetanu a víno. Nakonec těsto zaděláme s vykynutým kváskem z droždí a mléka. Potom necháme nějakou chvíli těsto nakynout, rozválíme a poskládáme na menší čtverec a necháme asi tak 20 min. odpočinout. Ještě jednou ho pak rozválíme, poskládáme a necháme znovu odpočinout. Těsto rozválíme asi tak na 1cm silný plát a formičkou nebo skleničkou vykrajujeme kulaté placičky, na jejich vrchu uděláme mřížku. Škvarkové pagáčky rozložíme na plech a necháme ještě nějakou dobu vykynout. Ve finále potřeme placičky vejcem a vložíme do předem rozehřáté trouby. Pečeme dorůžova. Dobrou chuť!