V malé misce smícháme 2 lžíce vlažného mléka s rozdrobeným droždím a umícháme hustý a hladký kvásek. Na teplém místě necháme vzkypět. Do zadělávací mísy nasypeme hrubou a hladkou mouku, přidáme nadrobno nakrájené škvarky, vejce, vzešlý kvásek a sůl. Pomalu přiléváme zbylé mléko a vypracujeme tuhé těsto, které necháme na teplém místě vykynout asi 1/2 hodiny. Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozválíme na cca 1 cm silný plát, z něj vykrájíme kolečka, potřeme rozšlehaným žloutkem, ozdobíme pekařskou solí a kmínem a přeneseme na pečícím papírem vyložený plech. Zbylé okraje těsta spojíme, znovu vyválíme a celý postup opakujeme, dokud nezpracujeme všechno těsto. Placky pečeme v předehřáté troubě při 180° dozlatova - čas si pohlídáme.