Zaděláme si klasické kynuté těsto ze všech surovin (pochopitelně kromě máku). Tj. nechat vzejít kvásek, vlít do připravených sypkých surovin, přidat ostatní suroviny, důkladně prodělat na hladké nelepivé těsto (podle potřeby přidáme trochu mouky nebo mléka), lehce pomoučíme povrch, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout - tak hodinku. Můžeme použít i pekárnu. Z vykynutého těsta děláme rohlíky - velikost podle vašich potřeb. Většinou si těsto rozdělím na čtyři části, aby se s ním lépe pracovalo. Z každého vyválím kolo, rozkrájím na šest dílů, každý díl ještě rukou vytáhnu, aby vznikl co největší trojúhelník, který bude mít dvě strany dlouhé a jednu krátkou a roluji rohlík. Hotový rohlík ještě upravím, natáhnu, mírně prohnu, položím na pečící papír. Můžeme potřít rozšlehaným vejcem, nebo jen bílkem a nebo jen mlékem a posypat mákem případně kmínem, solí, semínky. Pečeme v předehřáté troubě krásně do zlatova.