400 g konzerva krájených rajčat nebo pyré (passaty), případně protlak
3 lžičky koření garam masala
1 lžička mletého kardamomu
jasmínová rýže
Pracovní postup:
Maso nakrájené na kousky osol, opepři, přidej chilli a kari, promíchej a nech 30 minut odpočívat v misce. Poté na troše másla osmaž do tmava a vyndej z hrnce.
Do stejného hrnce přidej máslo a smaž cibuli. Během smažení přidej chilli, římský kmín, mletý (kayenský) pepř, nastrouhaný zázvor, propasírovaný česnek, skořici, kurkumu (kari), kardamom, sůl a koření Garam masala. Poté přidej rajčata (protlak), půl hrnku vody a smetanu, promíchej, provař, vrať zpět osmažené maso, promíchej a dalších 15 minut vař pod pokličkou.
Na konci vypni plamen a přidej lžíci másla a pořádně promíchej a nech ještě 5 minut odpočinout.
Něco navíc:
Jako přílohu použij jasmínovou rýži a ozdob natrhaným koriandrem.