Postup: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Poté zašleháme olej, horkou vodu a na konec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který postupně přimícháme k těstu. (Na kakaový korpus přidáme k těstu kakao.) Připravíme si kulatou formu, vyložíme jí pečícím papírem a upečeme v ní jeden připravené těsto. Druhé těsto upečeme v plechové misce, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Obě těsta pečeme v předem vyhřáté troubě cca na 180 ˚C. Po chvilce pečení troubu stáhneme na 160 ˚C. Korpus v misce budeme péct menší dobu, na rozdíl od korpusu v kulaté formě. Suroviny na jahodový krém: 2 plechovky jahodového kompotu 2 jahodové pudinky 25 dkg másla 10 dkg moučkového cukru Postup: Šťávu z jahod scedíme a dolijeme do půllitru vodou. Přidáme 2 pudinky a uvaříme. Máslo s cukrem vymícháme do pěny, přidáme vychladlý pudink a přišleháme zbylé jahody. V krému mohou zůstat kousky jahod. Korpusy i krém máme hotový, můžeme sestavovat dort. Kulatý korpus si rozřízneme na dva pláty. První plát pomažeme marmeládou a krémem. Na takto připravený plát položíme druhý plát korpusu, který pomažeme stejným způsobem, jako první. Plátky máme připravené a můžeme na ně položit další korpus, který jsme si upekli v misce. Pokud máte větší misku, tudíž i větší korpus, je lepší tento korpus také rozříznout. Z korpusu, který jsme si upekli v druhé misce, dokompletuje tvar kýty (tzn., část ke kosti, který nám chybí). Ještě nezapomeňme kousek kýty uříznout, tak jak je to na obrázku, aby to vypadalo, jako že je vidět maso. Následně celý dort lehce seřežeme a tím z něho uděláme opravdovou „imitaci“ kýty. Dort lehce pomažeme po povrchu krémem, stačí opravdu tenkou vrstvou, aby se nám na něj dobře přilepil marcipán. Dort, připravený na potahování, dáme minimálně na 2 hodiny chladit do ledničky. Před potahováním by měl být krásně ztuhlý, aby se nám pod potahovací hmotou nebortil. Ve chvíli, kdy je dort dobře ztuhlý, můžeme potahovat. Na kýtu si připravíme marcipán bílé barvy, který si rozválíme a následně jím potáhneme celou kýtu. V místě, kde to máme seříznutý, a které má vypadat jako maso, potřeme marcipán růžovou gelovou barvou. Zbytek marcipánu potřeme kakaem zředěným s trochou vody. Kýtu můžeme potřít klidně dvakrát, ale chce to dělat štětcem, aby to nebyla pravidelná, jednolitá barva. Z kousku bílého marcipánu vytvarujeme kost, kterou připíchneme špejlí k dortu. Nakonec můžeme vytvarovat, také z marcipánu, nějakou zeleninu. Každý dle libosti.