Staňte se našimi fanoušky na:

Sladká rýže

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rýži omyjte a nechte ji stranou, aby okapala. Ve velkém hrnci přiveďte mléko k varu a potom upravte přívod tepla tak, aby se mléko mírně vařilo, ale nepřekypělo. Chcete-li zkrátit dobu vaření, nechte prvních 15 minut mléko vařit intenzívně, nezakryté, přičemž míchejte dřevěnou vařečkou, aby se houstnoucí mléko nemohlo připalovat na dně hrnce. Do mléka přidejte rýži spolu s bobkovými listy. Nepřestávejte míchat. Dalších 20 minut vařte na mírném plameni a velmi opatrně míchejte, dokud se rýže neuvaří. Tou dobou by se měl objem mléka snížit asi na 2/3 původního množství. Vmíchejte cukr, mandle a mletý kardamon. Rýži vařte ještě 5 minut a odstavte z plamene. Před odstavením by sladká rýže měla být pouze mírně hustá, protože zhoustne teprve při chlazení.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lucikpucik |31. května 2013
1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!