Zakysanou smetanu prošleháme s mascarpone, rumem a cukrem. Želatinu necháme nabobtnat ve 100ml mléka. Potom přilijeme zbylé mléko a ve vodní lázni za stálého míchání želatinu úplně rozpustíme. Pak do ní zašleháme připravený smetanový krém. Formičky na košíčky vytřeme studenou vodou a vyšlehanou hmotu do nich rozdělíme. Mandarinky oloupeme a očistíme je i od spodní bílé slupky. Z každé nakrájíme čtyři úhledná kolečka. Tyto na plátky nakrájené mandarinky rozdělíme do středu každé půlky vajíčka jako žloutek. Hmotu necháme ztuhnout v chladu a ztuhlá vajíčka opatrně obkrojíme nožem od formy. Do pekáčku vlijeme trochu horké vody a na okamžik do ní ponoříme spodek formiček s vajíčky. Po chvilce je vyjmeme a vajíčka opatrně zcela uvolníme. Odložíme je na talířek a před podáváním necháme opět ztuhnout v chladu. Pokud nemáme příslušné košíčky, nevadí. Smetanovou hmotu nalijeme do hranaté formy s vyššími okraji vyložené potravinovou fólií a v řadách s dostatečnými mezerami, ji poklademe plátky mandarinek.