Těsto: 12 jablek, 140g mandlí 50g kandované citronové kůry, 280g krupic.cukru,125ml vody, 125g tvarohu (nebo lučiny), Cukr nebo kokos (můžeme obojí) na obalení, mandle na ozdobu Oloupaná jablka zbavená jádřince nakrájíme nadrobno. Mandle spaříme horkou vodou a nasekáme. Kandovanou citronovou kůru nakrájíme na co nejmenší kousíčky. Cukr rozpustíme ve 125 ml vody a přivedeme k varu. Přidáme jablka a za stálého míchání je necháme rozvařit. Poté co jsou jablka hotová, odstavíme je a vmícháme do nich mandle s citronovou kůrou. Když směs vychladne, vmícháme tvaroh. Z připravedné hmoty tvarujeme malé jitrničky. Každou jitrničku obalíme v cukru nebo kokosu a na obou koncích do ní zapíchneme kousek hranolku z mandle (jako špejli). Jitrničky rozložíme na tác a necháme v lednici ztuhnout.