Mouku smícháme s polovinou cukru, citronovou kůrou a špetkou soli. Zbytek cukru smícháme s droždím, rozehřejeme tuk a přidáme mléko. Přidáme k mouce, vypracujeme hladké těsto a přikryté necháme na teplém místě 15 minut kynout. Pak těsto ještě jednou prohněteme a necháme kynout ještě 15 minut. Z těsta uválíme váleček a rozkrájíme ho na 24 kousků. Z jednotlivých pak vyválíme tenčí válečky (cca 14cm dlouhé). Z poloviny válečků upleteme 4 pletýnky, u zbytku válečků uděláme na konci "očko", dáme po 3 na sebe do tvaru sluníčka a přitiskneme, necháme kynout dalších 15 minut. Žloutek rozšleháme se smetanou a pečivo potřeme. Pletýnky posypeme sekanými lískovými oříšky a očka sluníček ozdobíme celými mandlemi. Pečeme asi 12 minut na 180°C. JABLÍČKOVÝ MOŠT S HROZNOVÝM VÍNEM Na 1 litr moštu potřebujeme: 1,5 až 2kg šťavnatých jablek, 1 hrozen vína (menší) Jablka nakrájíme na čtvrtiny, vykrojíme jádřince a vylisujeme šťávu. Hrozen vína obereme na kuličky a každou nožem podélně nařízneme. Kuličky dáme do džbánku s jablkovým moštem a necháme v lednici vychladit. Můžeme ozdobit mátovými lístečky.