Staňte se našimi fanoušky na:

Sladké tečky s podmáslím

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

LÍVANCE Těsto: 400ml kysaného podmáslí, 70g másla, 100g cukru krupice, 1 vejce, špetka soli, 220g hl.mouky, 15g prdopeč, řepkový olej na smažení, Švestky: 50g cukru krupice, 400g švestek, 50ml rumu, 1 lžička mleté skořice V hrnci rozpustíme máslo (nevaříme) a než se rozehřeje, smícháme v robotu podmáslí, cukr, celé vejce a špetku soli. Pak přilijeme rozehřáté máslo a mouku smíchanou s prdopeč. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme lívance o průměru asi 10 cm, do zlatova usmažené lívance vyndáme z pánve, přendáme je na talíř a proložíme ubrousky (nasají přebytečný olej). Švestky vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Na pánev nasypeme cukr, švestky, nalijeme rum a zamícháme. Na konec přisypeme skořici, promícháme a sundáme z plotny. Lívance dáme na talíř, poklademe švestkami a zalijeme puštěnou šťávou z pánve. BÁBOVKA 1/2 l kysaného podmáslí, 2 vejce, 200 g cukru krupice, 150 ml řepkového oleje, 400g hladké mouky (nebo 200g hladké a 200g celozrnné), 7g prdopeč, lžička sody, 3 lžičky kávy, máslo a hrubá mouka na formu, cukr moučka Do mísy nalijeme podmáslí, rozklepneme celá vejce a nasypeme cukr, metličkou rozmícháme a přilijeme olej. Vmícháme mouku s prdopeč a sodu, pak přidáme uvařenou kávu (můžeme přidat pro chuť i barvu kakao nebo kousky čokolády) a promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 35 minut (i déle - zkusíme špejlí) na 150°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |9. února 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!