Staňte se našimi fanoušky na:

Sladko - kyselé zelí

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(2 hlasy)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kysané zelí dáme na sítko, pod tekoucí vodou propláchneme a drobně nakrájíme. Hlávkové zelí drobně nakrájíme. Obě zelí dáme do hrnce, promícháme, zalejeme vodou, osolíme, přidáme kmín, přikryjeme poklicí a vaříme doměkka. Špek i cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Na pánev dáme asi 1 polévkovou lžíci sádla, rozpustíme, přidáme cibuli a když vzpění přisypeme špek. Krátce osmažíme a přidáme do zelí. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a krátce povaříme. Podle chuti dosolíme a kdo chce může přidat cukr a ocet.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

betka |14. ledna 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!