Staňte se našimi fanoušky na:

Sladkokyselá salátová omáčka

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hlávkový salát, nejlépe ledový, opláchneme od nečistot a zbavíme tuhých částí. Poté jej nakrájíme na tenké krátké nudličky a vhodíme do 1 litru vroucí vody. Vaříme asi 10 minut, salát musí být měkký, ale nerozvařený. Omáčku zahustíme máslovou jíškou (omáčka je chutnější), nebo hotovou instantní. Provaříme a ochutíme kostkou bujónu. Po rozpuštění bujónu můžeme ještě dochutit solí, cukrem a octem. Do odstavené omáčky vmícháme smetanu na zjemnění. Omáčku podáváme s jakýmkoliv vařeným masem a knedlíkem, nebo vařenými brambory a vařeným vejcem či volským okem. Ke knedlíkům můžeme dát víc smetany a k bramborům více salátu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.remkova.7 |4. dubna 2013
Tak to jsem ještě neviděla. Vypadá moc zajímavě:-) Odpovědět
zdenkai |31. března 2013
moc dobrá Odpovědět
Janka D. |25. března 2013
to možem Odpovědět
lucie.ruliskova |22. března 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!