Celý recept vypadá složitě, ale není. Nejdřív si nakrájejte maso na malé proužky, polejte sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Promíchejte, nechte chvíli ležet a připravte si tempuru. Do ní pak namáčejte na vidličku napíchnuté kousky masa a házejte je do rozpáleného oleje. Maso v těstíčku usmažte prudce, po částech, ponořené v oleji a dávejte pozor, aby se jeden kousek neslepil s druhým. Kdo má rád fritézu, může kousky masa usmažit v ní. Usmažené kousky masa dávejte na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk. Vylijte z pánve tuk ze smažení masa, otřete ji kuchyňským papírem a rozpalte tři lžíce nového oleje. Přidejte papriku, mrkev, česnek a zázvor a tři minuty je opékejte. Pak smíchejte všechny ingredience na omáčku (5 lžic sójové omáčky, 5 lžic bílého vinného octa, 5 lžic sherry, 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžičky kukuřičného škrobu, sůl a pepř na dochucení) s 200 ml vody a vlijte je do opečené zeleniny. Vařte pár minut, až se vše krásně propojí v hlaďounkou omáčku. Osmažené maso naservírujte na talíře, zalijte omáčkou a posypte sezamovými semínky. Nejlepší přílohou je samozřejmě rýže. TIP - Těstíčko tempura připravujte tak, že rozšleháte jedno vejce s jedním hrnkem ledové vody (nebo perlivé minerálky) a hrnkem hladké mouky. Dávejte si pozor, abyste těstíčko nepřešlehali. Musí být jen pěkně hladké.