JAHODOVÁ PAWLOWA 4 bílky, 1 lžička citronové šťávy, 200g krupicového cukru; Krém - 400g jahod, 200g crème fraîche, 150g hustého jogurtu, dle chuti cukr, 2 lžíce jemně sekané máty; Na ozdobu - plátky jahod Z bílků a citronové šťávy začneme šlehat sníh. Když bílky zdvojnásobí svůj objem, začneme po lžících přidávat cukr. Sníh došleháme dotuha. Na pečící papír si nakreslíme kroužky 7cm v průměru a cukrářským sáčkem do nich spirálově nastříkáme sníh. Lžičkou uděláme uprostřed každé pusinky důlek. Korpusy sušíme v troubě asi 90 minut na 120°C. Očištěné jahody rozmixujeme s trochou cukru. Crème fraîche vyšleháme dotuha, pak do něj zlehka vmícháme jogurt, jahodové pyré a mátu. Krém podle své chuti osladíme, pusinky opatrně sloupneme z pečícího papíru. Před podáváním naplníme krémem a ozdobíme kousky jahod. KREMROLE SE SNĚHEM A ČOKOKRÉMEM 370g hladké mouky, 280g másla, 1 zakysaná smetana, 1 vejce; Bílá náplň - 4 bílky, 280g jemného cukru; Hnědá náplň - 250g čokolády, 250ml šlehačky Do mísy nasypeme prosátou hladkou mouku, přidáme změklé, na kousky nakrájené, máslo a zakysanou smetanu. Vypracujeme hladké těsto a necháme nejméně hodinu odpočinout. Těsto pak rozválíme na velký obdélník, pak ho rozkrájíme na asi 3cm široké pruhy, které potom natáčíme na cukrářské trubičky. Položíme je na plech, každou potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 15 minut na 180°C dozlatova. Během pečení připravíme bílkovou náplň - v páře vyšleháme dotuha bílky s cukrem. Jako druhou variantu náplně můžeme připravit pařížskou šlehačku. Tu uděláme tak, že nastrouháme čokoládu a nasypeme ji do smetany. Potom postavíme na oheň a pomalu zahříváme až do varu. Ve chvíli, kdy začne smetana vařit, odstavíme a dáme zchladit i s kastrůlkem do ledové vody. Studenou šlehačku potom snadno vyšleháme na hustý krém. Po upečení necháme kremrole vychladnout, opatrně je sundáme z trubiček a naplníme sněhem nebo paříží. Nakonec je pocukrujeme moučkovým cukrem.