TĚSTO: 500g polohrubé mouky, 220-250ml vlažného mléka, 60g moučkového cukru, 50g rozpuštěného vychladlého másla, 2 žloutky, 2 lžíce nahrubo nasekaných ořechů, 1 vejce, 20g droždí, špetka soli, moučkový cukr na posypání NÁDIVKA: 180g mletých ořechů, 90g moučkového cukru, 5 lžic mléka, 60g nasekaných rozinek, 1 lžíce rumu, 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry Rozdrobené droždí smícháme se lžičkou cukru a troškou mouky, zalijeme 1/2 dl mléka, rozmícháme a necháme kynout 15 minut v teple. Zbylou mouku spolu se solí prosejeme do mísy. Do středu dáme žloutky, vykynutý kvásek, přilijeme máslo a pomocí zbylého mléka zaděláme hutné hladké těsto. Necháme je v teple pod utěrkou hodinu kynout. Připravíme nádivku: ořechy nasypeme do vroucího mléka, promícháme, přidáme cukr, kůru a rozinky namočené v rumu, odstavíme a necháme vychladnout. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 stejné díly, rozválíme je a naplníme nádivkou. Okraje těsta potřeme bílkem, zarolujeme a konce přimáčkneme k sobě. Z pramenů spleteme pevný cop. Konce potřeme zbytkem celého rozšlehaného vejce a podsuneme je pod cop. Dáme do formy vyložené pečícím papírem a necháme ještě 15 minut v teple kynout. Pak cop potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme ořechy a pečeme 45-50 minut při 170°. Během pečení cop potíráme vejcem, vychladlý potom poprášíme moučkovým cukrem.