Staňte se našimi fanoušky na:

Sladký jablečný nákyp

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na 4 porce najemno rozemeleme 150 g perníku a 100 g jader lískových oříšků. Zapékací mísu, která je vhodná do mikrovlnné trouby, pečlivě vymažeme tukem. Všechna připravená jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Plody pak nakrájíme na tenké plátky, které marinujeme ve 40 ml calvadosu. Polovinu jablek šupinovitě narovnáme do zapékací mísy a zasypeme polovinou perníku a oříšků. Pak opět šuponovitě rozložíme zbývající jablečné dílky a opět je zasypeme zbylým perníkem a oříšky. Poté vše poklademe vločkami z 1 lžíce másla, posypeme trochou skořicového cukru a pečeme 6 - 8 minut v mikrovlnné troubě při výkonu asi 600 W. Hotový nákyp můžeme podávat nejen hned bezprostředně po přípravě, ale i později, vlažný nebo studený. Pro další zjemnění chuti můžeme nákyp ozdobit šlehačkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!