Staňte se našimi fanoušky na:

Sladký ostrůvek ve sladkém krému

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Troubu předehřejte na 150°C. Čtyři formičky vymažte máslem nebo postříkejte olejem ve spreji. Z bílků vyšlehejte sníh. Přisypte cukr s práškem do pečiva a šlehejte dál, až je sníh tuhý a lesklý. Vyklopte do připravených formiček, překryjte pečicím papírem pomazaným máslem, vložte do hlubokého pekáčku a zalijte vodou tak, aby byly formičky z poloviny ponořené. Pečte 15 minut. Nechte vychladnout. Na krém vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Ohřejte mléko, smetanu a semínka i s vanilkovým luskem. Smšs nasmí být horká, jen teplá. Vyjměte lusk a směs nalijte ke žloutkové pěně, promíchejte a opět vraťte do hrnce a pomalu ohřívejte. Stále míchejte, aby se krém nepřipálil. Jakmile je krém tak hustý, že nestéká z vařečky, je hotovo. Rozlijte jej do 4 misek a nechte vychladnout. Ostrůvky vyjměte z formiček a opatrně položte doprostřed krému. Ozdobte květem a podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sussan |19. března 2013
Vypadá to lákavě. :) A supr název. :D Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!