Troubu předehřejte na 150°C. Čtyři formičky vymažte máslem nebo postříkejte olejem ve spreji. Z bílků vyšlehejte sníh. Přisypte cukr s práškem do pečiva a šlehejte dál, až je sníh tuhý a lesklý. Vyklopte do připravených formiček, překryjte pečicím papírem pomazaným máslem, vložte do hlubokého pekáčku a zalijte vodou tak, aby byly formičky z poloviny ponořené. Pečte 15 minut. Nechte vychladnout. Na krém vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Ohřejte mléko, smetanu a semínka i s vanilkovým luskem. Smšs nasmí být horká, jen teplá. Vyjměte lusk a směs nalijte ke žloutkové pěně, promíchejte a opět vraťte do hrnce a pomalu ohřívejte. Stále míchejte, aby se krém nepřipálil. Jakmile je krém tak hustý, že nestéká z vařečky, je hotovo. Rozlijte jej do 4 misek a nechte vychladnout. Ostrůvky vyjměte z formiček a opatrně položte doprostřed krému. Ozdobte květem a podávejte.