Uvaříme brambory ve slupce, ještě teplé oloupeme a v míse rozmělníme, rozmačkáme. Přidáme několik lžic mouky a 1 vejce, sůl a promícháme. V jiné misce smícháme mleté maso s posekanou cibulí, česnekem, solí a kořením a několika hrstmi strouhanky, polité mlékem. Do sádlem vymazané bábovkové formy namačkáme bramborovou hmotu, můžeme předtím ještě vložit několik plátků slaniny na ozdobu. V bramborách vytvoříme prohlubeň a naplníme ji masem, povrch urovnáme. Pečeme asi hodinu ve vyhřáté troubě (180-200 stupňů), spíše níže, aby se dobře propekla odspoda - můžeme také povrch zakrýt alobalem, peče-li se bábovka zhora příliš rychle. Málo propečená nepůjde dobře vyklopit. Tuk z masa nasákne do brambor a dodá jim chuti. Po upečení necháme chvíli odpočinout a opatrně vyklopíme. Podáváme teplou i vlažnou se zeleninovým salátem.