Staňte se našimi fanoušky na:

Slaná bábovka od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
39× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uvaříme brambory ve slupce, ještě teplé oloupeme a v míse rozmělníme, rozmačkáme. Přidáme několik lžic mouky a 1 vejce, sůl a promícháme. V jiné misce smícháme mleté maso s posekanou cibulí, česnekem, solí a kořením a několika hrstmi strouhanky, polité mlékem. Do sádlem vymazané bábovkové formy namačkáme bramborovou hmotu, můžeme předtím ještě vložit několik plátků slaniny na ozdobu. V bramborách vytvoříme prohlubeň a naplníme ji masem, povrch urovnáme. Pečeme asi hodinu ve vyhřáté troubě (180-200 stupňů), spíše níže, aby se dobře propekla odspoda - můžeme také povrch zakrýt alobalem, peče-li se bábovka zhora příliš rychle. Málo propečená nepůjde dobře vyklopit. Tuk z masa nasákne do brambor a dodá jim chuti. Po upečení necháme chvíli odpočinout a opatrně vyklopíme. Podáváme teplou i vlažnou se zeleninovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

b* |12. září 2013
hezké,dobré Odpovědět
jobovab |12. září 2013
dobré Odpovědět
milmach |12. září 2013
dobrota Odpovědět
Lenny |11. září 2013
krásná dobrota Odpovědět
petra.pokorna|1. července 2014
Zajímavý recept,určitě vyzkouším Odpovědět
petr.helman.5|4. června 2014
Tak tohle rád zkusím Odpovědět
Jana 9|19. ledna 2014
od pohledu super Odpovědět
blankat|11. září 2013
Zajímavý recept, v sobotu máme návštěvu, tak vyzkouším, mimo jiné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!