Staňte se našimi fanoušky na:

Slané košíčky s pěnou z husích jater

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na vál přesijeme mouku, uděmále důlek a vložíme 75g změklého másla, 2-3 lžíce smetany, 1-2 žloutky, sůl a cukr. Opatrně zamícháme a necháme nejméně 2 hodiny odležet v chladu. Pak těstíčko vtlačíme do formiček a na dno dáme asi 1 lžičku syrového hrachu. Naplněné formičky dáme na plech a zvolna upečeme do zlatova. Hrách (nebo fazole) odstraníme (můžeme použít při dalším pečení). V kastrole na 100g másla zlehka osmahneme cibuli, přidáme játra a koření, zvolna dusíme do měkka. Po vychladnutí játra semeleme a spolu s 50g másla, solí a 2 lžícemi smetany vyšleháme do pěny.Takto připravenou pěnou plníme vychladlé košíčky a zdobíme sezonním ovocem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!