Staňte se našimi fanoušky na:

Slané kynuté preclíky

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • mák, sýr, kmín (na posypání)
  • trochu mléka (podle potřeby)
  • 1 kostka cukru
  • hrubá sůl (na posypání)
  • vejce (na potření)
  • 1 žloutek
  • 10 g droždí
  • 80 g másla
  • 200 g hladké mouky

Pracovní postup:

V hrnku si připravte vlahé mléko, přidejte kvasnice, kostku cukru, lžíci mouky a udělejte kvásek. Vzešlý kvásek vlijte do mouky, přidejte rozpuštěné vychladlé máslo, žloutek, podle potřeby ještě trochu mléka, osolte a vypracujte těsto. Nechte v teple vykynout. Z vykynutého těsta udělejte na pomoučeném vále preclíky, a ty přeneste na vymazaný plech, potřete rozšlehaným vejcem, posypte hrubou solí a dle libosti kmínem, mákem nebo sýrem. Dejte do trouby a pomalu pečte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!