Usmažíme téměř na sucho štos slaných tenkých palačinek (mléko, mouka, vejce, sůl). Do širšího kastrolu dáme smažit cibulku, přidáme drobně nakrájenou slaninu( mám ráda Oravskou, ale anglická stačí), přidáme česnek na plátečky a mleté maso. Ihned ho mícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme nasekanou petrželku, vodu, pepř, kostku masoxu a dusíme do měkka. Pak přidáme kečup a hořčici, necháme přebublat a vypneme. Do zchladlého zamícháme vejce a lžíci zakysané smetany. Je-li třeba, přisolíme. 1. způsob: Do remosky kapku oleje rozmazat, položit palačinku, na ni vrstvu směsi a stále do kola, než dosáhneme kýžené výšky. Pak rozkrojíme na osm dílů ( nožem z umělé hmoty), povrch natřeme smetanou a zapečeme. Jí se teplé se zeleninovým salátem či oblohou. 2. způsob: (viz obrázek) Palačinky naplníme směsí, srolujeme, naskládáme do zapékací mísy ve dvou vrstvách, lehce potřeme smetanou a zapečeme. 3. způsob: Natřít, ze stran kousek přeložit a palačinku stočit. Obalit v trojobalu a usmažit. Zkoušela jsem směs i na brambory- protlačit( jako na salát) uvařené oloupané brambory, polovina do vymazané zapékací mísy, posolit, opepřit, pak masovou celou směs a druhou polovinu brambor. Osolit, opepřit a zakápnout olivovým olejem, zapéct.