Cibuli orestujeme na 1,5 lžíci oleje, až zesklovatí. Přidáme pokrájené okapané zelí, dochutíme cukrem, opepříme a promícháme. Pak podlijeme vínem a dusíme pod poklicí 30 minut, až se vyvaří tekutina. Nakrájenou slaninu vyškvaříme a i s vyškvařeným tukem vmícháme do zelí, necháme zchladnout. Hustou zakysanou smetanu prošleháme s vejci a petrželkou. Hlubší zapékací mísu (22x26 cm) vymažeme olejem. Listové těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každé připravíme plát velký jako dno mísy. Prvním vyložíme dno, rozložíme třetinu směsi a přelijeme trochou ochucené smetany, rozetřeme a posypeme sýrem. Položíme další plát těsta a postup opakujeme a tak pokračujeme ještě 1x. Poslední vrstvu zakryjeme plátem těsta, vrch potřeme zbytkem smetany a posypeme sýrem. Zelné řezy pečeme 10 minut na 200°C, pak teplotu snížíme na 180°a dopečeme ještě asi 30 minut, dozlatova. Necháme vychladnout.