Z rozváleného těsta silného asi 4-5 mm vykrájí-me ozdobným rádélkem stejnoměrné proužky, které posypeme solí a semínky. Upečeme za stálého dohledu dorůžova. Pozor, stačí vteřinka a jsou na uhel, protože trouba musí být před pečením hodně horká! Efektní je před pečením kousky těsta navinout opatrně na trubičky pro pečení kremrolí nebo jen zkroutit přes jinou vhodnou formu. Klidně postačí lahvička od léků nebo tuba od vitamínů. Kroužky, polo-kroužky, spirálky nebo prstýnky, které jsme vytvořili, opatrně stáhneme, aby se neporušil tvar, a rychle upečeme. Hotovými můžeme protáhnout proužky mladé sladké cibulky i s natí, koktejlové párečky nebo hranolky neloupané salátové okurky, narovnat na pěknou mísu a celkový dojem je dokonalý. Ovšem náklady na pohoštění prakticky nulové.