Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžičky slunečnicového oleje. Přidáme slaninu a opékáme ji na středně silném ohni za častého míchání zhruba 5 minut tak, aby byla příjemně křupavá. Lopatkou s otvory ji přeneseme na vrstvu papírových utěrek. Na pánev dáme česnek a kostičky toustového chleba a opékáme je ze všech stran dozlatova. Nadbytečný tuk odsajeme na vrstvě papírových utěrek. Do sklenice se šroubovacím uzávěrem dáme červený vinný ocet, balsamico, hořčici a zbývající slunečnicový olej. Prudce protřeseme a nalijeme do misky. Zálivku můžeme připravit také v misce pomocí vidličky. Nejprve smícháme všechny suroviny kromě oleje, olej vešleháme po částech. Zálivku podle chuti osolíme a opepříme. Do zálivky dáme polníček a slaninu a promícháme je. Salát rozdělíme na talíře, posypeme krutony s česnekem a podáváme.