Staňte se našimi fanoušky na:

Slaninová nádivka

Autor receptu: hana.molcarova (169 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nadrobno nakrájejte slaninu. Vnitřnosti (játra, srdce a žaludek) z krůty nakrájejte na kousky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kostičky. Na pánvi nechte škvařit slaninu. Přidejte na drůbky, cibuli a vše osmahněte. Potom podlijte trochou vody a nechte podusit. Žemle nakrájejte na kostky, přelijte mlékem a nechte je nasáknout. Poté vmíchejte žloutky, podušené drůbky, nakrájenou šunku. Osolte, opepřete a vmíchejte muškátový květ a mandle, které nejprve spařte, oloupejte a nasekejte. Pokud je nádivka řídká, přisypte trochu strouhanky. Nakonec vmíchejte sníh ušlehaný ze tří bílků. Navrstvěte do vymazané formy a dejte péct do rozpálené trouby.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dagmar.gebauerova.9 |1. července 2013
nádivka je vždycky nejlepší Odpovědět
Januse |29. května 2013
to je dobrota Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
super Odpovědět
šupina73|9. května 2013
tak to si dám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!