Z droždí, cukru, trochy vlažné vody a 2 lžic mouky připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě vykynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, sýr, mandle, nasekanou petrželku, vejce sůl, zbytek vody a vykynutý kvásek. Zpracujeme nelepivé těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout, pak ho opět prohněteme, nakrájíme na kousky a vytvarujeme z nich dalamánky. Potřeme je vodou, nakrojíme do kříže a položíme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 20-25 minut. Dalamánky necháme vychladnout a prořízneme. Spodní část potřeme máslem, naplníme je listem salátu, šunkou a posypeme klíčky a nakrájenou paprikou. Ozdobíme olivou.