Staňte se našimi fanoušky na:

Slaninové dalamánky

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z droždí, cukru, trochy vlažné vody a 2 lžic mouky připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě vykynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, sýr, mandle, nasekanou petrželku, vejce sůl, zbytek vody a vykynutý kvásek. Zpracujeme nelepivé těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout, pak ho opět prohněteme, nakrájíme na kousky a vytvarujeme z nich dalamánky. Potřeme je vodou, nakrojíme do kříže a položíme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 20-25 minut. Dalamánky necháme vychladnout a prořízneme. Spodní část potřeme máslem, naplníme je listem salátu, šunkou a posypeme klíčky a nakrájenou paprikou. Ozdobíme olivou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |17. července 2014
1*** Odpovědět
allys89 |24. září 2013
vypadá to lákavě ;) Odpovědět
kuchticek |19. září 2013
jojo Odpovědět
b* |18. září 2013
dobré Odpovědět
sussan |18. září 2013
Ukládám, krásné. :) Odpovědět
E- |17. září 2013
mnamka Odpovědět
jana.h |17. září 2013
udělám Odpovědět
Zdendula|14. řijna 2013
vypadají krásně Odpovědět
bresta|2. řijna 2013
Jen se zakousnout.Vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!