Balíček listového těsta rozválíme natenko a pak rádýlkem nakrájíme na 4 -5 cm široké pruhy, dlouhé asi 20 cm. Na každý pruh položíme dlouhý plátek anglické slaniny. (Plátky slaniny si předem upravíme podle tvaru a velikosti proužků těsta). Takto připravené těsto přehneme podélně napůl, okraje mírně přitiskneme prsty a několikrát přetočíme, abychom dosáhli tvaru vrtule. Slaninové tyčky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Každému kousku necháme dostatek místa, protože těsto během pečení nabude. Každou tyčku potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí (nejlépe mořskou) a celým kmínem. Plech vložíme do předehřáté trouby a tyčky zprvu zprudka, později při mírnější teplotě upečeme pěkně dozlatova. Necháme chvíli zchladit a servírujeme jako chuťovku například k vínu nebo k pivu.