Staňte se našimi fanoušky na:

Slaný koláč s ricottou

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • olivový olej
  • sůl
  • 3 ks vejce
  • pepř
  • 1 sáček šafrán
  • prosciutto cotto, 200 g
  • 1 balení listové těsto
  • 200 g mozzarella
  • sýr Gran Moravia stroluhaný, 20 g
  • 250 g riccota

Pracovní postup:

Listové těsto vyválíme a rozložíme do formy s pečícím papírem. Čerstvá vejce rozšleháme se šafránem, solí a pepřem. Náplň připravíme smícháním ricotty, prosciutto cotto, Gran Moravia, mozzarelly nakrájené na kostičky s rozšlehanými vejci. Náplň rozetřeme na listové těsto a pečeme asi 20 minut na 200°C. Necháme vychladnout a podávat můžeme obložené plátky prosciutto crudo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!