Pracovní postup:
- Listové těsto rozdělím na 2 půlky.
Vyválím je a jedno těsto dám do vymazané formy na dort (vymazané sádlem a vysypané strouhankou). Druhou půlku také vyválím a nakrájím z ní pláty.
Dospod nastrouháme půlku ze stanoveného salámu (z půlku godhajíku ještě půlku).
- Nakrájím dvě cibule a jednu osmahnu na sádle a dám ji zesklovatělou na tu nastrouhanou šunku (salám), pak tam nakrájím cca 3 trojúhelníčky sýra.
Mezitím si dám do většího hrníčku jednu smetanu a 2 a půl vejce, ten zbytek necháme nakonec na potření těsta. Půl z té směsi nalijeme navrch.
- Poté tam dám 2 a půl plátku z plátkového sýra. Navrch nakrájím okořeněné kuřecí prso a zase šunku a tavený sýr (3 trojúhelníčky), nastrouhaný bloček sýra a nakrájenou druhou cibuli.
- Vše zaliji zbytkem smetany s vajíčkem a pokladu proužky těsta.
těsto podél okrajů formy oříznu a pomažu výsledek vajíčkem, které jsme si dali stranou a dám péct cca 1 hodinu na 220°C.
Něco navíc:
TIP: až bude těsto z vrchu hodně tmavé, tak překlopíme alobalem, aby se nám koláč nespálil.
Možno přidat pórek, hermelín či další co máte rádi.