Pečené kotlety v zelí
45
4
6
Mušle důkladně očistíme, v hrnvi přivedeme do varu víno se 10 ml vody a vaříme asi 7 minut. Papriku rozpůlíme a očistíme, položíme na plech vyložený pepčícím paírem a krátce opečeme. Pak ji zabalíme do alobalu, necháme zapařit, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi orestujeme nasekanou šalotku a česnek, přidáme drcená rajčata, nakrájenou papriku a chilli pastu, provaříme. Potom vše rozmixujeme dohladka a zprudka ochladíme v ledové vodní lázni. Mušle necháme okapat a necháme je v teple. Omáčku nalujeme na pánev, zředíme trochou vývaru z mušlí, přidáme máslo, nasekanou petržel, ocet, sůl, pepř a krátce povaříme. Hotové mušle s rajčaty dáme na talíř a ihned podáváme.