NA 4 PORCE: 4 větší banány, 200g jahod, 200g jablek, 200g ananasu, 2 mandarinky KRÉM: 3 žloutky, 3 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce másla, 250 ml smetany na šlehání, šťáva z 1 pomeranče a citronu OZDOBA: 1 karambola, snítka meduňky, 100 g mandlí, 3 lžíce krystalového cukru, 1 lžíce másla Utřeme žloutky s cukrem, přidáme vanilkový cukr a máslo a vyšleháme do bílé pěny. Pak pomalu přiléváme smetanu a stále šleháme. Krém dochutíme šťávou z pomeranče a citronu. Spařené oloupané mandle opražíme na másle dozlatova a s cukrem je pak za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Banány a mandarinky oloupeme a ananas okrájíme,jablka zbavíme jádřinců. Pak ovoce nakrájíme na různě velké kousky, promícháme a rozdělíme do misek, přelijeme připraveným smetanovým krémem a necháme vychladit. Před podáváním salát ozdobíme mandlemi, lístkem meduňky a hvězdičkami karamboly. Nakonec můžeme na ovoce ještě nastříkat šlehačku.