Staňte se našimi fanoušky na:

Šlehačkové kostky

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Korpus: 4 vejce, 2 lžíce kakaa a dovážit polohrubou moukou do 70 g, 70 g cukru moučka. Náplň: 2x Rama cremefine ke šlehání, 30 g cukru krupice, 10 g kakaa, 1 vanilkový cukr. Dále: 70 g hořké čokolády, kousek 100% tuku (např. Iva) Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pak snížíme na nejnižší otáčky a po jednom přišleháváme žloutky a postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s cukrem. Upečeme na plechu 30 x 40 cm s pečícím papírem při 180° - 10 minut. Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny 20 x 30 cm. Do jedné Ramy vmícháme kakao a cukr a ušleháme, natřeme na jeden korpus, uložený na tácu. Vyšleháme druhou Ramu s vanilkovým cukrem a natřeme na kakaovou šlehačku. Druhý díl korpusu polijeme čokoládovou polevou a ještě ne zcela ztuhlé pokrájíme na 12 kostek. Po ztuhnutí čokolády poklademe kostky na šlehačku a moučník dokrojíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Semyaza |12. května 2013
je luxusní Odpovědět
Vladenka |2. dubna 2013
ten taky peču Odpovědět
hanik29|9. řijna 2014
1+++ Odpovědět
JarcaPralinka|1. řijna 2013
zkusím ikdyž šlehačku používám jen čerstvou a ne rostlinou :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!