Staňte se našimi fanoušky na:

Slepice na paprice a celeru

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Opranou a očištěnou slepici nakrájíme na porce a osolíme.Vložíme na rozškvařenou slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli, papriku a vše dusíme ve vlastní šťávě v tlakovém hrnci.Po chvíli porce masa obrátíme na druhou stranu a znovu podusíme.Pak maso zalijeme vroucí vodou, přidáme masox a slepici dusíme téměř doměkka.Po hodině dušení přidáme nahrubo nastrouhaný celer a spolu s masem dusíme doměkka.Porce masa vyjmeme na talíř, šťávu zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku. Maso dáme do omáčky prohřát a slepici podáváme.Vhodnou přílohou je houskový knedlík.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!