Staňte se našimi fanoušky na:

Slepičí polévka se šunkovou sedlinou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody,přidáme pepř a nové koření,při střední teplotě přivedeme k varu,teplotu zmírníme a vaříme pod pokličkou až slepice změkne (v papiňáku je to rychlejší).Asi 1/4 hodiny před koncem varu přidáme zeleninu,cibuli a dovaříme. Měkkou slepici vyjmeme,polévku procedíme,část masa obereme z kostí a pokrájíme na kostičky. Sedlinu pokrájíme rovněžna kostičky a společně s masem a pokrájenou pažitkou vložíme do polévkové mísy.Zalijeme horkou polévkou a podáváme. Sedlina: Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme do malého kastrolku vymaštěného olejem, přidáme drobně pokrájenou šunku,vložíme do většího kastrolu s vrstvou vody do výše dvou cm a upečeme v troubě, až sedlina ztuhne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

evahu |10. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!