Očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody,přidáme pepř a nové koření,při střední teplotě přivedeme k varu,teplotu zmírníme a vaříme pod pokličkou až slepice změkne (v papiňáku je to rychlejší).Asi 1/4 hodiny před koncem varu přidáme zeleninu,cibuli a dovaříme. Měkkou slepici vyjmeme,polévku procedíme,část masa obereme z kostí a pokrájíme na kostičky. Sedlinu pokrájíme rovněžna kostičky a společně s masem a pokrájenou pažitkou vložíme do polévkové mísy.Zalijeme horkou polévkou a podáváme. Sedlina: Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme do malého kastrolku vymaštěného olejem, přidáme drobně pokrájenou šunku,vložíme do většího kastrolu s vrstvou vody do výše dvou cm a upečeme v troubě, až sedlina ztuhne.