Staňte se našimi fanoušky na:

Slepičí polévka se sýrem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyjeme, očistíme a osušíme slepičí prsa, oloupeme větší cibuli a pokrájíme ji na čtvrtky, očistíme a oškrábeme mrkev. Slepičí prsa i zeleninu spolu s opláchnutým řapíkatým celerem vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme bobkový list a uvedeme do varu. Poté snížíme oheň a vaříme přinejmenším hodinu. Během varu sbíráme z polévky pěnu. Poté vyjmeme maso a mrkev z hrnce. Slepičí prsa vykostíme, odstraníme kůži a maso pokrájíme na menší kostičky, mrkev na nudličky. Z vývaru vyjmeme i cibuli, celer a bobkový list. Potom jej opět uvedeme do varu. Vmícháme tři lžíce krupice a za častého míchání ji povaříme přibližně 5 minut. Mezitím v hrníčku rozšleháme tři větší vejce s trochou vody a čtyřmi lžícemi strouhaného sýra. Směs pak tenkým pramínkem za stálého míchání přiléváme do polévky a necháme vařit ještě další 3 - 4 minuty. Poté do hrnce znovu vložíme pokrájené maso a mrkev a povaříme asi 5 minut. Nakonec polévku podle chuti osolíme a opepříme a sejmeme z plotny. Hotovou polévku nalijeme do talířů a každý ozdobíme kopečkem zbývajícího strouhaného sýra a najemno nasekanou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!