Staňte se našimi fanoušky na:

Slepičí vývar 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zeleninu důkladně očistíme a nakrájíme na větší kousky. Spolu s omytými kostmi ji vložíme do 2,5 l studené vody. Přidáme koření a pozvolna vaříme 2 hodiny. Pěnu, která se tvoří na povrchu, sbíráme naběračkou. V misce vymícháme prosátou mouku s přibližně 1 dl vody, osolíme a přidáme bylinky nasekané najemno. Vše důkladně promícháme a z hmoty lžičkou tvarujeme knedlíčky, které uvaříme v osolené vroucí vodě. Vaříme je tak dlouho, dokud nevyplavou. Nakonec hotový výar dochutíme solí a scedíme přes jemný cedník. Knedlíčky rozdělíme do misek, přelijeme vývarem a posypeme sekanou petrželkou. Podle chuti můžeme do polévky obrat maso ze slepičích kostí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!