Staňte se našimi fanoušky na:

Slepičí vývar s bramborovými kuličkami

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • maso ze slepičího vývaru
  • 100 g žampionů
  • 1 lžíce másla
  • 3 l silného slepičího vývaru
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 2 vejce
  • 4-5 lžic hrubé mouky
  • 1 kg brambor (uvařených ve slupce)

Pracovní postup:

Mrkev a petržel oškrábejte a spolu s masem nakrájejte na nudličky. Žampiony očistěte, nakrájejte na plátky a všechnu zeleninu poduste na másle doměkka. Maso z vývaru ještě překrájejte. Brambory ještě teplé oloupejte, propasírujte a nechte vychladnout. Vejce rozšlehejte se solí a moukou, přidejte brambory a vypracujte vláčné těsto. Dělejte z něj malé kuličky a vařte v osolené vodě asi 15 minut (nebo dokud nevyplavou na povrch). Vývar zahřejte, rozdělte do talířů, přidejte dušenou zeleninu, maso, bramborové kuličky a podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!