Staňte se našimi fanoušky na:

Slepovaná chaloupka

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z másla, cukru, soli a vanilkového cukru ušleháme krém, přimícháme žloutek, aroma, muškát a mouku. Těsto zabalíme do fólie a necháme chladit asi hodinu. Těsto rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme cca 4mm silný plát a vypíchneme 40 srdíček. Z druhého plátu podle šablony vykrojíme 2 štíty chaloupky, případně i okna s okenicemi. Všechny díly poskládáme na plechy s pečícím papírem a pečeme 12-15 minut. Dáme vychladnout na mřížku. Moučkový cukr dohladka utřeme s bílkem a polevu rozdělíme na 2 díly. Jedním slepíme vždy 2 srdíčka (případně přilepíme okna a okenice). Zbývající polevu rozdělíme také na 2 díly a jeden obarvíme na světle modro. Srdíčka i domečky potřeme zbytkem polevy a celou chaloupku ozdobíme podle sebe.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!