Staňte se našimi fanoušky na:

Slovácká fazula

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Fazole si namočíme a necháme ve vodě přes noc. 2) Z mouky (250 g), vejce a vody si připravíme tužší těsto, které vyválíme na úzký plát a ten nakrájíme na obdélníčky (1x5 cm). 3) Brambory oloupeme a nakrájíme. 4) Fazoli necháme vařit, a když už je skoro hotová přidáme kořenovou zeleninu a brambory. Přihodíme masox a sůl. 5) Ze sádla, hladké mouky a papriky uděláme jíšku, kterou přidáme do polévky. 6) Klobásy nakrájíme na půlkolečka a přidáme do polévky, spolu s utřeným česnekem a majoránkou. 7) Nudle uvaříme v osolené vodě, promastíme máslem nebo sádlem, aby se neslepily. 8) Do talíře dáme porci nudlí, zalijeme polévkou a posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |9. března 2016
super Odpovědět
objev |21. srpna 2014
chuťovka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!