Staňte se našimi fanoušky na:

Slovácký guláš

Autor receptu: Francesco Rossi (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • podle potřeby sůl
  • podle potřeby voda
  • majoránka
  • tvrdý nastrouhaní chleb chléb
  • knedlíky
  • lžičky, 1 špetka mletá paprika pálivá
  • podle potřeby, 1 špetka pepř
  • lžička, 1 lžička kmín
  • lžičky, 2 lžičky gulášové koření
  • lžičky, 2 lžičky mletá paprika sladká
  • 50 g sádlo
  • 500 g játra
  • buček nebo plec, 800-1000 g vepřové
  • 4, 4-5 kusy cibule
  • 500 ml vývar
  • stroužky, 3 stroužky česnek
  • 1 plechovka rajský protlak
  • lečo, 1 plechovka
  • 1 kostka masox

Pracovní postup:

Vepřový bůček a játra nakrájíme na kostky, každý druh zvlášť vložíme na základ připravený na sádle a cibuli, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, kmín, sůl podlijeme mírně vodou a dusíme do měkka, hotové maso vyjmeme, obě štˇávy spojíme, vydusíme na tuk, zalijeme vývarem douchutíme, a dobře provaříme, zahustíme tvrdým strouhaným chlebem. Podáváme s knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

wieruska |29. srpna 2013
dobré Odpovědět
Januse |18. července 2013
zajímavé, to neznám, ukládám a vyzkouším Odpovědět
i |17. července 2013
manm Odpovědět
i |17. července 2013
dělám Odpovědět
Arabela |14. července 2013
Nádhera, uložím. Díky Odpovědět
jana.h |12. července 2013
udělám Odpovědět
Konato |12. července 2013
Výborné. Ukládám. Odpovědět
q |9. července 2013
dobře vypadá Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!