Staňte se našimi fanoušky na:

Slunečnicový chleba s kefírovým mlékem

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(15 hlasů)
Ohodnotit recept
95× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme kmín, sůl, slunečnicová semínka a dobře promícháme. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme droždí a mícháme, až se droždí rozpustí. Společně s olejem vlijeme do mouky a vypracujeme těsto. Těsto posypeme lehce moukou, mísu přikryjeme a necháme nakynout - asi 1 hodinu. Vykynuté těsto promísíme, uděláme šišku, dáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme čistou útěrkou a necháme ještě asi 30 minut nakynout. Pak uděláme špejlí shora do chleba 3 dírky až dole, chleba potřeme po povrchu vodou, do které jsme dali trochu octu. Dáme do předehřáté trouby na 220°C na spodní mřížku a pečeme 10 minut. Teplotu snížíme na 200°C a pečeme 30 - 40 minut. Zkusíme špejlí jestli je chleba propečený. Pokud se na špejli těsto lepí, tak ještě chvíli necháme dopéct. Upečený chleba dáme na mřížku nebo sítko vychladnout. Během pečení potřeme chleba 2x octovou vodou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zuzi |23. května 2013
vyzkouším Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
Šuldeska |14. května 2013
Není nad domácí chleba. Já ho mám ráda ještě teplý. Recept OK. Odpovědět
junkie09 |13. května 2013
určite to vyzkouším Odpovědět
lucikpucik |12. května 2013
miluju domácí chleba, vyzkouším Odpovědět
ka002 |10. května 2013
zajímavé, to vyzkouším Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
super Odpovědět
dagos |9. května 2013
krásný chleba, dávám do oblíbených :-) Odpovědět
simm |7. května 2013
Vypadá to zajímavě. :) Odpovědět
PetaDomca |3. května 2013
vyzkouším :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!